Kamper verenigingen houden de natuur schoon

terug naar overzicht

Donderdag, 7 maart 2013

Op zaterdag 16 maart organiseren een aantal Kamper verenigingen een gezamenlijke schoonmaakactie in het buitengebied van de gemeente Kampen. Het doel is de natuur binnen het werkgebied van de verenigingen te ontdoen van zwerfvuil.

De actie wordt georganiseerd door:

• Vereniging tot Behoud van Vrije Natuur
• Peurdersvereniging Kampen
• Kampereiland Pachtersbond
• Hengelaarsvereniging Ons Vermaak
• Kinderboerderij Cantecleer
• WBE Jachtvereniging Kampen


De Natuurschoonmaakdag heeft als motto: "Lokaal beheer: Geen Natuurvuil meer!".
Naast de WBE hebben ook de basisscholen De Zandberg, Rehoboth Willem van Oranje en de Delta Kids hun medewerking toegezegd. Verschillende andere scholen hebben nog niet besloten of ze meedoen. De actie is ook aangemeld bij NLdoet! Verwacht wordt dat er minimaal 75 vrijwilligers aan de actie zullen deelnemen.


De Natuurschoonmaakdag werd in 1990 voor het eerst als nationale activiteit georganiseerd en is uitgegroeid tot een activiteit waarbij jaarlijks in heel Nederland vele kubieke meters zwerfvuil uit de natuur wordt verwijderd.
Het startsein voor de actie wordt om 8.30 uur gegeven bij de Kinderboerderij Cantecleer, Buitensingel 3 te Kampen. Na afloop worden de vrijwilligers op de kinderboerderij ontvangen met een gezonde maaltijd. Bij die gelegenheid worden ze toegesproken door ???.

 

De gemeente Kampen is de belangrijkste sponsor van de schoonmaakdag.
Met deze actie willen de verenigingen hun betrokkenheid met het groene buitengebied van Kampen tot uitdrukking brengen en het belang van zorgvuldig omgaan de natuur op een actieve manier overbrengen op de jeugd.